Dit zou op iedere andere dag nieuws geweest zijn…

29/08/2010 § Een reactie plaatsen


…maar het was niet ‘iedere andere dag’, het was de dag waarop Cees Veerman ‘zijn’ brief publiceerde in het NRC Handelsblad. En het was de dag waarop hij deze toelichtte in TROS Kamerbreed en bij NOVA. De dag ervoor was er een andere brief verschenen, op een tijdstip waardoor actualiteitenrubrieken als NOVA en Knevel&vdBrink er ook al aandacht aan konden besteden.

Toch waren de uitspraken van Eerste Kamerlid Egbert Schuurman (Christen Unie) nieuwswaardig genoeg om het ANP te halen…normaal gesproken. In de waan van de dag waren er blijkbaar echter al genoeg Eerste Kamerleden aan het woord geweest/gelaten voor de persbureaus, zodat de uitspraken van Schuurman niet meer relevant werden geacht.

Uiteraard was de brief van de prominente CDA’ers op die zaterdag van nog groter belang en had het nog meer politieke lading. Dat wil niet zeggen dat een andere brief met wellicht minder nieuwswaarde op die zaterdag ineens totaal geen nieuwswaarde meer heeft.

Op een nieuwsluwe dag hadden Schuurman uitspraken zonder enige moeite diverse nieuwssites gehaald, maargoed…de omloopsnelheid van wat nieuws is, is nu eenmaal sneller dan snel. Wat vandaag nieuws is, is morgen antiek. Maar omdat ik de uitspraken toch opmerkelijk fel vindt voor Schuurman doen, heb ik ze hieronder even achter elkaar gezet.

Forse kritiek senator Christen Unie op formatie en hedendaagse politici.

Getagd: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Dit zou op iedere andere dag nieuws geweest zijn… voor De wereld van Bas.

Meta

%d bloggers liken dit: